Skip to main content

Musaca de cartofi cu cascaval ras ca ingredient secret

Musacaua este preparatul pe care multi dintre noi o stiu inca din copilerie. Acesta fiind perparat de bunicile si mamele noastre. Recunosc ca eu am mancat pentru prima data musaca in anul I de facultate. A fost dragoste la prima gura. Aceasta se poate congela si si poate consuma in portii in functie de fiecare.

Ingrediente

 

  • jumatate kilogram de carne toccata
  • 5 cartofi taiati felii
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov
  • o conserva pulpa de rosii
  • 200g Cacaval Chitriuc ras
  • 2-3 linguri ulei
  • o legatura de patrunjel tocat
  • 1 ou 
  • amestec de condiment tocate
  • o lingura boia
  • sare
  • piper

Pentru aceasta reteta am folosit carne de pui, dar puteti folosi orice fel de carne in functie de preferinte. Dupa ce ati pregatit carnea tocata si ati feliat cartofii, reteta devine destul de usoara.

Cartofii ii fierbeti intregi, dupa care ii curatati de coaja si ii tatati felii. Carnea tocata o amestecati cu ceapa tocata marunt, morcovul ras, conserva pulpa de rosii, legatura de patrunjel tocata marunt, oul zbatut si condimentele, dupa care o caliti pana se  deschide la culoare.

Intr-o tava pe care o ungeti cu ulei asezati pe rand rondelele de cartofi, apoi carnea tocata, dupa care la urma radeti carcavalul si apoi turmati jumatate din conserva pulpa de rosii pe care o diluati cu apa.

Pofta buna!

Despre Chitriuc

In 2007 am autorizat o fabrica la normele europene. Igiena este cea mai importanta pentru noi, tinem la respectarea tutror normelor in cadrul firmei. Detinem stampila ovala care atesta faptul ca produsele sunt fabricate in Romania. Stampila iti da numarul de autorizatie sanitar-veterinara.

 

1996

anul in care compania a fost fondata

misiune

productia de branzeturi naturale

natural

colectam laptele de la producatori individuali

calitate

investim constant in tehnologie moderna

igiena

respectam normele igienice europene